Bukplastik Uppsala

Bukplastik Uppsala

Estetisk Kirurgi är den lilla, personliga kliniken och ett alternativ för dig i Uppsala som vill möta ditt nya jag i lugn och ro på landet. Här finner du, förutom lugnet, ett personligt bemötande och en plastikkirurg med många års erfarenhet av bukplastik, bröstoperationer och annan plastikkirurgi.  

Bukplastik för en bättre vardag

Att genomgå en bukplastik är att göra livet lite enklare så väl praktiskt som estetiskt. Efter en kraftig viktnedgång eller graviditet kan huden ibland ha svårt att återgå till sitt ursprungliga läge. Den tappar elasticitet och muskler delar på sig, vilket inte alltid läker ihop av sig själv. Att ha överflödig hud på kroppen, hud som skaver och bildar eksem, kan göra väldigt ont och göra det svårt att hitta kläder som passar och sitter skönt. För vissa patienter handlar det om att bli av med ett bråck, att slippa muskeldelningar eller om tarmar som inte fungerar som de ska. För andra handlar det om att återigen bli bekväm i sin egen kropp. Oavsett vilken anledning du har till att vilja genomgå en bukplastik så är du välkommen till oss på en konsultation där vi kan svara på dina frågor och diskutera den bästa behandlingen för dig.

Bröst

Läs mer

Ansikte

Läs mer

Kropp

Läs mer

VSoft lift

Läs mer

Restylane

Läs mer

Skinboosters

Läs mer

Åderbråck

Läs mer

Injektionsbehandlingar

Läs mer

Inför din operation

Läs mer

Bra att tänka på inför en bukplastik

När du genomgår en bukplastik finns det saker som är bra att fundera på och planera, för att ditt liv före och efter operationen ska flyta på så smidigt som möjligt. Det finns även aspekter som är bra att fundera på innan du bestämmer dig.

  •      Planerar du att gå ner (mer) i vikt eller att skaffa fler barn? Då kanske det är bra att avvakta en bukplastik till dess att du är klar med viktnedgång och graviditeter som kan påverka buken och huden igen.
  •      Se till att du har mjuka, bekväma kläder att åka hem i och att använda efter operationen. En del upplever även att kläder med knappar eller dragkedja framtill kan vara skönt och smidigt.
  •      Hur tar du dig från kliniken till Uppsala? Vi rekommenderar alltid att du får skjuts av någon närstående för att du ska kunna vila under resan hem, även om du övernattar hos oss under en natt efter operationen.
  •      Hur kan du underlätta din vardag efter operationen? Efter en bukplastik kommer du vara sjukskriven ca mellan 2-6 veckor beroende på om du har ett fysiskt arbete eller inte.
  •      Under 6 veckor efter operationen bör du inte lyfta något som väger mer än ett kg (tänk ett mjölkpaket). Detta innebär att du inte kommer kunna lyfta saker i sin vardag så som dina barn, matkassar eller tvättkorgen utan att riskera komplikationer. Hur kan du lösa det på ett smidigt sätt?

Är fettsugning ett alternativ?

För dig i Uppsala som inte har överskottshud att bli av med kan fettsugning vara ett alternativ. Här avlägsnar vi fettdepåer som kanske inte har försvunnit efter en diet eller som du inte kan träna bort. Det som sker under en fettsugning är att fettcellerna i området tas bort, vilket gör att nya fettdepåer inte kan samlas i området. Kroppsdelar för fettsugning kan t.ex. vara:

  •      Under hakan
  •      Områden på magen
  •      Lår och höfter
  •      Överarmar

Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor eller för att boka en konsultation!

Kan du få hjälp av din sjukvårdsförsäkring?

Läs mer

Kontakta oss